2009. október 15., csütörtök

Tasnádi Péter luxus palotájában várta vendégeit a Hal a tortán szerda esti műsorában


Tasnádi Péter

Születési idő: 1950.03.28.
Horoszkóp: Kos
Családi állapot: nős
Foglalkozás: "álomfejtő"
Amit szeret: mákos tészta, csirke paprikás, libamáj roston
Amit nem szeret: lencsefőzelék, sertés hús
Hobbi: biliárd, Biblia olvasása
Sport: ökölvívás
Kedvenc játék: scrabble
Kedvenc nyaralóhely: Garda-tó
Amire a legbüszkébb: kislányára Lilire


A TV2 Hal a tortán című műsorának szerdai vacsoráján Tasnádi Péter otthonába kalauzolt el bennünket a csatorna stábja. A látottak a tévé képernyője előtt ülőket bizonyára épp annyira megdöbbentették, mint a magyar Keresztapa vendégeit.

Elképesztő luxus fogadta Tasnádi Péter otthonában Nagy Évát, Zalatnay Saroltát, Stadler Józsefet és Pápai Jocót. Már maga az épület is monumentális, és szinte teljesen el van zárva a külvilágtól. Bent kamerák és biztonsági emberek vigyáznak mindenre, a helyiségeket pedig meg sem lehet számlálni.

Nem csoda, ha a vendégek eleinte megilletődve érezték magukat a palotába - ám később azért feloldódtak, és Tasnádi egy-két dísz- és emléktárgyát is a kezükbe vették, ám a házigazda ennek egyáltalán nem örült.
A házhoz hatalmas konditerem, tárgyaló is tartozik, a vendégeket pedig olyan lift szállította a szintek között, amilyen még egy elnöki lakosztályban sincs. Ahogy Nagy Éva meg is jegyezte, ilyen pompát és fényűzést csak a filmeken lát az ember.
Forrás: storyonline.hu

Tasnádi azt mondja, hogy ő vendégeinek a vacsorába nem a szívét-lelkét teszi, hanem az alapanyagokat

Videó




Stadler József úgy gondolta, gondoskodik a biztonságról, hisz az autóba beszállva mindenkinek kiosztott egy-egy golyóállómellényt, amit Tasnádi sérelmezett is és megjegyezte, hogy nála mindenki biztonságban van és az ő védelmét élvezi.

videó


A házban őrök kísértek mindenkit, vacsora előtt pedig Tasnádi Péter hosszan idézett a Bibliából.



Tasnádi Péter kóser menüje:


Előétel:

Libamáj roston sütve

Hozzávalók:
1 kg libamáj, libazsír, fokhagyma, só, bors

Elkészítés: A friss libamájat, kb. 20 dekát egy főre, megmossuk, és nem egész egy ujjnyira felszeleteljük. Finoman megsózzuk. (Nem fog megkeményedni sütés közben.) Ha a máj nem elég száraz, nagyon vékonyan lisztbe is lehet forgatni, de ez nem feltétlenül szükséges. Lapos serpenyőben forróra hevítünk egy kis libazsírt, fokhagyma-gerezdeket szórunk bele, majd óvatosan beletesszük, és mindkét oldalán megsütjük a szeleteket. Kb. 5-5 perc kell nekik. Fontos, hogy csak tompa eszközzel nyúljunk a májhoz, nem szabad megszúrni, mert kifolyik a belső zamatos lé, és akkor hamar kiszárad, kesernyés lesz. A színéről lehet tudni, hogy már jó. Amikor kivesszük őket, még egy icipici sót, egy kis őrölt borsot kaphatnak tálalás előtt.


Tasnádi úgy döntött, Jocit ugráltatja büntetésből, mivel becsapta őket, ezért rá bízta a kínálást és az asztal leszedést is



Főétel:

Ropogós libacomb párolt káposztával, törtburgonyával

Hozzávalók 4 főre:
4 db friss libacomb, 200 g vöröshagyma, 80 g fokhagyma, 1 db friss paradicsom, őrölt bors

Elkészítés: A libacombot jól megtisztítjuk, tepsibe rakjuk, és vöröshagymával, fokhagymával, paradicsommal és őrölt borssal megszórjuk. Egy kis vizet töltünk alá, és így kb. 1 órán át pároljuk, majd 180 C°-on 40 percig sütjük, és így finom porhanyós pirosra sült combokat kapunk.

Párolt káposzta

Hozzávalók 4 főre:

800 g vörös fejes káposzta, 200 g vöröshagyma, 60 ml olaj, egy kávéskanál pirospaprika, bors, só, kömény, babérlevél.

Elkészítés: Legyaluljuk a fejes káposztát egy lábasban, megpirítjuk a vöröshagymát olajon, a pirospaprikát és a legyalult káposztát hozzáadjuk. Fedő alatt fél puhára pároljuk a fűszerekkel. Ha megpuhult, egy kis ecettel meglocsoljuk, hogy még kellemesebb ízt érjünk el.

Hagymás tört burgonya

Hozzávalók 4 főre:
800 g burgonya, 200 g vöröshagyma, 60 ml olaj, kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, héjától megtisztítjuk, és burgonyanyomóval áttörjük. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és az áttört burgonyára tesszük, és szép pirosra pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

Stadlernek nagyon tetszik Tasnádinál minden, ezért szívesen bekerülne abba a vallásba, meg is kérdezte hogyan lehetséges.



Desszert:

Hámán-táska

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt, 15 dkg margarin, 1dkg élesztő, 10 dkg cukor, só, reszelt citromhéj, 2 tojás, kevés rum, szilvalekvár

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. Szilvalekvárral töltjük, félbehajtjuk, szélét lenyomkodjuk, és tojással kenve kikent lisztezett tepsiben pirosra sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy nagyobb pogácsa-szaggatóval kivágjuk, a tölteléket középre rakjuk, és három oldalról felhajtva középen összenyomjuk.


Sajttál

Többféle sajt,
dió,
szőlő,
pirítós,


A főétel után Nyári Károly zenélt a társaságnak és Tasnádi táncra is invitálta vendégeit.
Desszert közben megmutatta milyen szellemi vetélkedőket szervezett a börtönben, de vacsora vendégei nem nagyon tudtak válaszolni a kérdésekre.

Videó



Tasnádi vacsorájára mindenkitől a maximális pont számot kapta, így 20 pontja van.


Forrás: halatortan.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Categories

Ábel Anita (1) Animal Cannibals (1) Anyóstorta (1) Aranygaluska vaníliaöntettel (1) Árpa Attila (5) Avokádó krém (1) Bangó Margit (2) Bebe (1) Bélszín-carpaccio (1) Birka pörkölt (1) Bögrés meggyes-mákos (1) Browni (1) Búbos csirke (1) Bugaci húsgombócleves (1) Bunyós Pityu (1) Chilis bab (1) Cigány pecsenye (1) Currys csirke (1) Csirkepaprikás (1) Csocsesz (1) Csokis piskótatorta marcipán bevonattal (1) Csülkös bableves (1) Csülökpörkölt (1) Dopeman (1) Éjféli csokis keksz (1) Epres tiramisu flambírozott gyümölcsökkel (1) Fasírozott (1) Fűszeres-fokhagymás sajtszósz (1) Gesztesi Károly (1) gombaleves (1) Gombával töltött dagadó (1) Gulyásleves (1) Gyümölcssaláta (1) hagymás babköret (1) hagymás törtburgonya (1) Hagymás törtkrumpli (1) hal a tortán (31) Hámán-táska (1) Harsányi Levente (1) Joghurtos narancsleves (1) Joshi Bharat (1) Juhtúrós sztrapacska (1) Karafiáth Orsolya (1) Karemallizált alma (1) Király Linda (1) Király Viktor (5) Klausmann Viktor (1) Kókusz golyók (1) Kolbászos szűzérme (1) Kótai Misi (1) Körmös velős pacal (1) Körte leves (1) Lekvárral töltött sült alma (1) Libacomb gyümölcsökkel (1) Libamáj roston sütve (1) Madártej (1) Magyaros paraszttál (1) Majoros Péter Majka (2) Mákos guba (1) Meggyes-mákos piskóta (1) Mustáros hús (1) Nacsa Olivér (1) Nádas György (1) Nagy Éva (2) Narancsos töltött pulyka (1) Nótár Mary (1) Nyertes Zsuzsa (1) Ököruszályleves (1) Őzragu leves (1) Padlizsánkrém pirítóssal (1) Palacsinta (1) Pápai Joci (2) Paprikáskrumpli (1) Planétás csirke gombás rizzsel (1) Rakott palacsinta (1) Rétes (1) Ripli Zsuzsi (5) Ropogós libacomb párolt káposztával törtburgonyával (1) sacher torta (1) Sajt leves (1) Sajttál (1) Sári Évi (1) Schobert Norbert (5) Sertés pörkölt galuskával (1) Stadler József (2) Steiner Kristóf (1) Sütőtök krém leves (1) Szabó Zsófi (5) Szklenár Gabriella (1) Szőke András (1) Szűcs Judith (1) Tasnádi Péter (2) tatárbifsztek (1) Tejfölös-kolbászos krumplileves (1) Tiramisu (1) Tortilla (1) tökös lecsó (1) túrógombóc (1) Túrós csusza sok-sok szalonnával (1) Túrótorta (1) Túróval töltött sült alma (1) Újházy tyúkhúsleves (1) Ullmann Mónika (1) Varnus Xavér (1) Voksán Virág (1) Zalatnay Cini (2) Zámbó Árpy (1)